PARO in het nieuws: nieuwe Volvo-trucks

Vier bijzondere Volvo FH-trucks voor PARO

PARO, dienstverlener in afvalinzameling en recycling, heeft bij Volvo Group Truck Center Amsterdam vier Volvo FH 6x2 Euro 6 trucks aangeschaft. Het betreft twee trekkers met drie-assige kipperoplegger voor puinrecycling en twee containerwagens met haakarm en aanhanger voor afvaltransport.

Het wagenpark van PARO staat geheel in dienst van het inzamelen van bouw-gerelateerd afval, het distribueren van herbruikbare deelstromen naar een eindverwerker en het leveren van secundaire bouwgrondstoffen. Voorbeelden zijn hout, pvc, ijzer, papier, plastics en beton- en menggranulaten in diverse gradaties. “De kippers rijden in de regio groot-Amsterdam, de combinaties worden landelijk ingezet”, zo beschrijft bedrijfsleider Jan Koetsier het werkgebied van PARO.

Milieu en brandstofefficiency

Voor de uitbreiding van het wagenpark klopte PARO met een duidelijk pakket van eisen aan bij Volvo Group Center Amsterdam. Een laag eigen voertuiggewicht was een belangrijke eis. “We rijden veel zwaar puin en dan zijn stalen kieptrailers duurzamer dan aluminium of kunststof trailers”, vertelt Koetsier. Ook lag de nadruk op milieuvriendelijkheid en brandstofefficiency.  “Op alle aspecten scoort Volvo uitstekend. De trucks hebben een zeer gunstig brandstofverbruik en CO2-uitstoot.”

Onderhoudscontract met connectivity

Volvo Group Truck Center Amsterdam maakte een aanbieding voor vier Volvo FH 420pk Globetrotters met hydraulisch gestuurde voorloopas en I-Shift automaat. De kieptrailers en aanhangers werden gebouwd door GS Meppel, het haakarmsysteem is van HIAB. PARO had de wens om, naast de aanschaf, volledig ontzorgd te worden door de dealer. Voor de vier trekkers sloot PARO daarom een Volvo Gold onderhoudscontract met connectivity af. Hierbij staat de werkplaats via een telematic gateway continu in verbinding met de truck, kunnen essentiële functies realtime worden gemonitord en onderhoud efficiënt worden ingepland. Koetsier: “Met dit onderhoudscontract dekken we ons, tegen een vast bedrag, in tegen uitval. We besteden het onderhoud compleet uit aan de partij die er het meeste verstand van heeft en hebben er zelf geen omkijken meer naar.”

Over PARO

PARO begon in 2004 als inzamelaar van afvalstoffen en is door de jaren heen gegroeid naar een duurzame afvaldienstverlener en producent van secundaire bouwstoffen. Via een uitgekiend sorteerproces wordt bouw- en sloopafval verwerkt tot grondstoffen die volledig geschikt zijn voor hergebruik of energieopwekking. Gemengd puin en betonpuin wordt gerecycled tot secundaire bouwstoffen die worden toegepast in de wegenbouw en betonindustrie.

PARO stelt circulair denken en handelen centraal in haar bedrijfsvoering. Hiervoor zoekt zij nadrukkelijk de samenwerking met partners binnen en buiten haar eigen kring. Verder participeert PARO in diverse initiatieven voor hergebruik van afvalstoffen en reststromen. Met als doel het maximale hergebruik van secundaire bouwgrondstoffen.

Artikel: Transport-Online