PARO bouwt verder aan een circulaire economie!

29 januari 2019

PARO breidt in 2019 uit! Zo staat voor medio februari 2019 de opstart van onze 2e sorteerinstallatie gepland. Met deze uitbreiding kunnen we afval nog beter sorteren en gereedmaken voor recycling en leveren we een grotere bijdrage aan de circulaire economie.  

Op dit moment is de bouw van de installatie in volle gang. De bouw verloopt voorspoedig en de voltooiing nadert zijn einde. Onlangs is de sorteertrommel geleverd en geplaatst. Deze indrukwekkende trommel, in ‘PARO-paars’, moet zorgen voor een optimale samenstelling van het te sorteren afval.  Daarmee speelt de sorteertrommel een cruciale rol in het sorteerproces dat moet leiden tot maximaal hergebruik van grondstoffen. Onderstaande beelden geven een impressie van de bouw.

Naast de uitbreiding van onze sorteermogelijkheden door de bouw van een tweede sorteerinstallatie, bouwen we ook verder aan onze bereikbaarheid via de waterweg. Onze kade, waarvan de bouw nog in volle gang is, wordt naar verwachting in de loop van 2019 volledig in gebruik genomen.