Nieuwe Lindner Urraco 75 'PARO made' verkleiner voor PARO

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Lindner Urraco 75 verkleiner in bedrijf gesteld bij PARO in Amsterdam. Na een succesvolle demonstratie bij PARO was de keuze om te investeren in een nieuwe Lindner Urraco 75 een weloverwogen beslissing.

Tijdens de demonstratie met een Lindner Urraco van Van der Spek Vianen in de verschillende materiaalstromen is continu gemonitord of de geproduceerde fracties optimaal konden worden ingezet voor verdere verwerking in de installaties van PARO of duurzaam konden worden ingezet in andere processen. Gedurende dit proces is in zeer goede samenwerking tussen Van der Spek Vianen, PARO en Lindner de optimale configuratie samengesteld om de gewenste verkleining van de materiaalstromen te realiseren. 

De configuratie van de verkleiningsunit is een ontwikkelingstraject geweest waarbij Van der Spek diverse malen assen en tegenkammen heeft aangepast in de machine waarna getest kon worden wat de resultaten waren. De assen in de nieuwe Linder Urraco 75 zijn echt “PARO-made” en uniek in hun klasse.  In de nieuwe Lindner Urraco 75 die nu geleverd is zijn direct nieuwe assen gemonteerd waarin alle ontwikkelingen zijn verwerkt zodat de machine optimaal kan gaan produceren in het verkleinen van de verschillende materiaalstromen.  

De 1.750mm lange assen met een diameter van 650mm in de verkleiningunit zijn in snelheid regelbaar om de ideale snelheid te kunnen instellen voor ieder product. Het product kan direct op de assen worden geladen of in de hydraulisch klapbare bunker welke eenvoudig via de afstandsbediening is aan te sturen. Als gewenst kunnen de assen in de machine worden gewisseld om andere producten te kunnen verwerken waarbij andere fracties gewenst zijn .

PARO heeft de keuze gemaakt voor een 18 ton wegende containermobiele machine die eenvoudig te verplaatsen is op locatie middels het hydraulisch klapbare wielstel en een laadschop of naar een andere locatie via één van hun vele containervrachtwagens.

Meer informatie is te vinden op de website van Van der Spek.