Even voorstellen: PARO Classificeerinstallatie

9 februari 2022

Er is het afgelopen jaar veel getekend, gesleuteld, aangepast, gebouwd en uiteraard heel veel getest door een mooi projectteam van engineers & adviseurs onder leiding van Jan Koetsier, manager Minerals PARO Amsterdam.  En het resultaat mag er zijn! Er staat een mooie paarse classificeerinstallatie klaar voor gebruik. De installatie bestaat uit een classificeertoren met meerdere separatoren, opstromers, ontwateringszeven etc. Daarnaast bevat de installatie meerdere zeven, een zwaardwasser en een kegelbreker en heel veel transportbanden en waterleidingen.

Ook is er een waterzuivering met diverse reservoirs, een indikker, filterbandpers, dit alles zodat het vuile water gerecycled wordt naar schoon proceswater welke weer dient als input voor de installatie.

Wat deze installatie doet en kan?

Met deze classificeerinstallatie kunnen afvalstromen als Spoorballast, betonpuin, mengpuin, zand/grind-mengsels en grond worden gereinigd en verwerkt tot gecertificeerde grondstoffen. Met deze procedure van zeven, wassen en breken zijn wij nog beter in staat om meer volledig recyclebare producten te leveren. Als wij kijken naar capaciteit kan de installatie een verwerking aan van zo’n 150 à 200 ton per uur, dat zijn ca 6 vrachtwagenladingen, per uur!

De classificeerinstallatie is uiteraard in onze paarse huiskleur geverfd, maar het is vooral ook een ‘duurzame’ installatie! Het eigen proceswater wordt gezuiverd en volledig hergebruikt. De aandrijving en aansturing is volledig elektrisch met volledige groene stroom.